Ett nytt projekt tar form – Instant HD – kommer under 2017!

InstantUpRight är ett företag som har drivits av nya utmaningar i över 70 år! Historian börjar redan 1945 med att den första aluminiumställningen designas. Efter att ha svetsat aluminium i 20 år så introducerar InstantUpRight år 1965 det så kallade rib-grip systemet. Med detta system så sammanfogas aluminium med pressteknik istället för svets. Hållbarheten förbättras avsevärt och 10 års garanti utlovas på fogarna. Men vi har varit begränsade till en godstjocklek på 1,6 mm.

Testerna

Flera gånger under dessa år har försök gjorts att pressa samman tjockare gods men detta har inte riktigt lyckats. Det har dock gått att klämma ihop godset utifrån bättre än att inifrån pressa samman material.

Då InstantUpRight 2014 utför nya tester på allt tjockare godstjocklek finner man att det med en ny teknik går att pressa rör upp till 4,0 mm tjocklek med mycket bättre resultat än vad vi tidigare kunna uppnå. Efter ett antal tester och några månader av olika försök så kan vi konstatera att vår testspira tål högre belastning efter att vi monterat kransar, än före någon bearbetning. Detta är självklart svårt att acceptera då det är normalt återstår 50-75% av kapaciteten då man svetsat dit kransarna.

Vi får till slut böja oss för sanningen som blir allt tydligare.

Varje krans blir en förstärkning av röret med vår sammanfogningsmetod.

Spiran

Med våra nya kunskaper designar vi en helt ny spira, starkare än någon annan aluminiumspira!

Vi är väldigt nöjda med dess kapacitet och hur vi lyckas att sammanfoga spiran med skarvtappen.

När det gäller hur mycket våra kransar tål att belastas så var det i starten av projektet ca 1600Kg.

Nu är i lanseringsstadiet av denna produkt så är vi uppe på smått otroliga 4000Kg!

Plankan

Vi har nu marknadens starkaste aluminiumplanka!

Den tål lastklass 6 i 2 meterslängd.

Den är framtagen för att vara lätt och stark. Extraherad i ett stycke och den enda bearbetningen är att vi monterar rätt krokar efter kundens önskemål, samt att vi stansar ut ett halkmönster som gör plankan mycket säker att gå på i alla väder. Den har även ett handtag på mitten av undersidan för att underlätta montage.

Fotlisten

Våra fotlister är också i aluminium, dessa ger väldigt god passform samtidigt som de är lätta och stabila. En helt egen design som verkligen är nydanande! Sluter helt avståndet till plattformsplankan.

Räcket

Ett lätt och stabilt fackversräcke designas. Det ger fin stabilitet i horisontal och diagonalled.

Stagen

Även stagen har pressade kopplingar vilket gör dem väldigt lätta och stabila.

Måtten

Med Instant HD vill vi utmana branschen genom att använda metrisk måttsättning, generellt så använder de flesta producenter av liknande ställningar längdmått på 3,07 och 2,07 samt breddmått på 0,73. Vi kommer att göra det mycket enklare att måttsätta objekten med våra cc mått på 2,00 och 3,00 med breddmåttet 0,75cm

Lättare!

Alla detaljer är av aluminium

Starkare!

Svetsat med vår sammanfogningsmetod

Snyggare!

Möjligheten att måla spiror och stag och fotlister i RAL

Enklare!

Metrisk måttsättning

Säkert!

SP strukturtestad och klar att lansera