Zip-Up – Hyr byggställning i Stockholm

Ska du tapetsera om, lägga nytt tak eller renovera fasaden?

Oavsett vad ditt eller din firmas nästa projekt är så kan du hyra byggställningen som just du behöver hos oss på Zip-Up!

Oavsett vad ditt eller din firmas nästa projekt är så kan du hyra byggställningen som just du behöver hos oss på Zip-Up! Sedan vi grundade Zip-Up på 70-talet har vi hjälpt kunder i hela Stockholm att lyckas med sina projekt. Vi har alltid värnat om kvalitet, säkerhet och kundnöjdhet. Med vår gedigna erfarenhet levererar och monterar vi idag ett brett utbud av byggställningar till uthyrning för både företag och privatpersoner i Storstockholm.

Vill du veta mer om vilken byggställning som passar dig eller hur du gör för att hyra via Zip-Up? Här har vi samlat all information som du behöver för att hyra en byggställning av oss.

Uthyrning 8

Zip-Up – byggställningar för en trygg arbetsmiljö

Du ska aldrig behöva tveka på om en byggställning är säker att använda. Genom att hyra en byggställning från oss på Zip-Up kan du försäkra dig om att du är i trygga händer.

Vi har endast godkända och auktoriserade produkter, och vår välutbildade personal garanterar en god upplevelse hela vägen – från besiktning till offert. Zip-Up har alltid varit pionjärer inom användandet av aluminiumställningar och du kan lita på oss när det kommer till materialkunskap och behovsanalys. Vi har erfarenhet av att leverera och montera byggställningar till en mängd olika projekt och tvekar inte inför att ta oss an komplicerade miljöer. 

Våra rullställningar används som problemlösare till byggbolag, fastighetsbolag och inom offentlig förvaltning i hela Stockholm. Sedan drygt tio år tillbaka har vi investerat i fasadställningar från PlusEight System, och vi tar vårt uppdrag på stort allvar. Det är självklart för oss att jobba enligt standarder för kvalité, miljö och arbetssäkerhet.

Gör jobbet snabbare och enklare – hyr en byggställning

Om du ska ta dig an ett större projekt där du behöver nå högre höjder bör du använda dig av en byggställning – då blir jobbet tryggare, enklare och går fortare.
Det kanske verkar som om att man kan nå upp med en vanlig stege, men en genväg riskerar att snarare bli en farlig omväg. När du ska utföra ett fasadbyte, måla eller snickra så bör du alltid tänka på arbetssäkerheten. Oavsett hur stort eller litet ditt projekt är så är det en god idé att hyra en byggställning, både för säkerheten och ekonomin.
Startpaket stallning smal Instant Zip Up2

Byggprojekt som kan bli enklare med hjälp av en byggställning

Befinner du dig i valet och kvalet mellan att hyra en byggställning eller ej?

Varje projekt är unikt, men det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra. Nedan har vi listat olika utföranden där en byggställning kan underlätta arbetet och öka tryggheten:

 1. Fönsterbyten och fönsterputs
 2. Fasadbyte
 3. Installation av solcellspaneler
 4. Takbyten
 5. Husrenovering
 6. Villarenovering
 7. Ommålning
 8. Reparationer

Vilka olika byggställningar finns det och vilken bör du hyra?

Det är viktigt att du väljer en byggställning som är anpassat efter ditt projekt.

Om du exempelvis hyr en rullställning när du egentligen hade behövt en fasadställning så kan det bli dyrt i slutändan. Vi på Zip-Up hjälper dig att hitta den byggställning som passar just dina behov så att du får rätt produkt från början. Nedan har vi listat de tre varianter av byggställningar som Zip-Up hyr ut:

Uthyrning 14

Fasadställning

Fasadställningar används oftast av byggföretag som ska renovera en hela fasaden på en byggnad. Dessa monteras upp runt fasaden och täcks oftast av ett väderskydd. En fasadställning lämpar sig även som fallskydd vid takarbeten genom att man drar upp räcket så att det uppnår lämplig höjd och styrka.

Uthyrning 4

Rullställning

Om du ska ta dig an ett enklare projekt och är i behov av att kunna flytta på byggställningen så är rullställningen rätt val för dig. De är flexibla eftersom deras lätta vikt och dess hjul gör dem enkla att bygga upp och flytta runt. De kan dessutom kombineras med exempelvis en hantverkarställning eller större fasadställning. Höjden på en rullställning är oftast mellan 2-8 meter.
En rullställning sätts enklast upp när man är två personer då delarna är tyngre än de på en hantverkarställning. Det är enkelt att transportera en rullställning eftersom det går att dela upp dem i många olika delar. Om du behöver nå högre höjder så kan du köpa till fler plattformar och ramar till rullställningen. Fördelen med att använda en rullställning är att den fungerar bra för utomhusbruk eftersom att du kommer högre upp och är mer skyddad från olika väderförhållanden jämfört med en hantverkarställning.
En rull- eller fasadställning kan ofta vara ett komplement till skylift vid målning och underhåll. Då liften av någon anledning inte räcker är det ofta lämpligt att komplettera med en ställning.
uthyrning av stallningar

Hantverkarställning

Att hyra en hantverkarställning är perfekt för dig som ska ta dig an enklare projekt. Hantverkarställning är benämningen på mindre rullställningar vars den vikbara grundsektion är mycket enkel att montera! Den tar även mindre plats när du viker ihop den. På grund av hjulen kan man enkelt och säkert förflytta dem på arbetsplatsen. En hantverkarställning kan oftast transporteras i en kombibil.

Hur hyr jag en byggställning från Zip-Up?

Funderar du på att hyra en byggställning men tvekar på vilken du bör välja?
Det kan vara svårt att på förhand veta vad man behöver och vad som kommer att fungera i praktiken. Genom att kontakta oss kan du enkelt få den rådgivning som du behöver. Dessutom kan du lita på vår branschkännedom och expertis – Zip-Ups montörer har stor erfarenhet av att arbeta och hitta i Stockholms innerstad. Vi har monterat byggställningar i såväl slott som radhus runt om i huvudstaden och våra montörer är vana vid att montera fasadställning i ömtåliga miljöer. Vår främsta specialitet är att leverera till och montera byggställningar för projekt i hisschakt, aulor, trapphus, idrottshallar och på innergårdar.
Vi kan ofta vara snabbt på plats när du behöver hjälp. En typisk beställning får vi dagen före montaget när det gäller rullställningar. När det kommer till beställning av en fasadställning kräver de ofta ett besök på plats för att vi ska kunna ge en offert till er och för att vi ska kunna planera monteringen. Alla våra montörer arbetar enligt ISO 45001, vilket innebär att vi jobbar systematiskt med arbetsmiljö och säkerhet.
Vi på Zip-Up kör ut byggställningar och rullställningar med våra egna bilar. Är det mycket bråttom levererar vi ställningarna via budfirmor. Vid större leveranser kör vi ut fasadställningar med hjälp av kranbil. Om du som kund vill hämta din byggställning hos oss går det fint! I de fall då vi ska montera ställningen vill vi även köra ut den, allt för att vara säkra på att rätt saker ligger på rätt ställe vid montaget.
Du hittar alla våra priser i vår hyresprislista ( https://zipup.se/uthyrning/ ) och du är varm välkommen att kontakta oss för en offert. Betalning sker alltid via faktura.

Vi är måna om att skapa långvariga relationer med våra de som hyr av oss och sätter stor vikt vid kundnöjdhet – det speglas i vår stora skara av återkommande kunder.

Måste man använda väderskydd på en fasadställning?

Det är inget krav, men om du ska renovera en byggnad så är det en god idé att applicera ett väderskydd ovanpå din fasadställning.

Om du inte gör det så kan fukt och regn skada fasaden vilket kan bli kostsamt. Genom att använda ett väderskydd förblir bygget torrt och du slipper spendera pengar på att åtgärda fuktskador.

Zip-Up hyr ut byggställningar till hela Stockholm med omnejd.

Vi fraktar och monterar byggställningar till hela Storstockholm. Vi är vana att hitta i Stockholms innerstad och i omkringliggande orter. Nedan har vi listat ett urval av de platser som vi levererar byggställningar till:

 1. Lidingö
 2. Täby
 3. Solna
 4. Sollentuna
 5. Värmdö
 6. Bromma
 7. Danderyd
 8. Nacka
 9. Järfälla

Vanliga frågor och svar om att hyra byggställningar:

Du hittar alla våra priser i vår hyresprislista och du är varm välkommen att kontakta oss för en offert. Ett något mer kostsamt alternativ till stålställningar är aluminiumställningar, men de är dock enklare att hantera vilket innebär att du kan spara in andra kostnader.

Vilken byggställning som passar bäst beror på vad man ska använda byggställningen till. Ska du renovera ett hus eller måla om i ett trapphus? Oavsett vilken byggställning du vill hyra så kan du lita på att du får den bästa kvalitéen och servicen av oss på Zip-Up.

Vi hjälper dig att hitta den byggställning som passar just dig. Vi har under lång tid levererat den mest populära rullställningen i Skandinavien.

Om du inte har gått en ställningsutbildning så får du endast montera en ställning för eget bruk. Zip-Up erbjuder monteringsservice för projekt som kräver ställningsutbildning vid montering. Om du väljer att anlita en hantverkare som ska använda ställningen som du har hyrt eller lånat så är det du som är ansvarig för arbetsmiljön.
Priset för en fasadställning beräknas oftast per kvadratmeter, men priset blir lägre när mängden ökar. Ju större yta – desto lägre pris. Priset beräknas på arbetsyta.
Rullställning hyrs ut mot en grundavgift som täcker själva lastningen, därefter tillkommer dagshyra.
En rullställning från Zip-Up får byggas maximalt 8-9 meter i standardutförande.
Byggställning skall alltid användas vi omfattande arbeten. Rullställning eller fasadställning kan ofta vara ett komplement till skylift vid målning och underhåll. Då liften av någon anledning inte räcker är det ofta lämpligt att komplettera med en ställning.
Om du tänkt anlita en hantverkare blir du ansvarig för bygget. Då är det av största vikt att du följer alla lagar och krav som ställs. Om du hyr färdig byggställning från oss så ser vi till att alla krav uppfylls.
En byggnadsställning består av ett antal komponenter som ramar, stag, plattformar, trappor och skyddsräcken. När alla dessa delar är testade och godkända av RISE kan de sammantaget benämnas som byggställning.

Ja! Hos oss kan du nyttja ROT-avdrag vid montering och demontering av rullställning och fasadställning.

Detta gäller endast en del av monteringskostnaden. För privatpersoner är monterings- och demonterings kostnader möjliga att göra ROT-avdrag för, vilket medför att arbetskostnaden kan halveras.

Det går dessvärre inte att göra ROT-avdrag för hyr och transportkostnader. Kontakta oss gärna för mer information om möjliga ROT-avdrag.

Föredrar du att prata med en människa framför att fylla i ett formulär? ring oss så kontaktar vi dig med en teammedlem som kan hjälpa till.

Stockholm

Har du frågor angående hyra byggställningar?

Fyll i vårt formulär nedan för en kostnadsfri offert.

Partners

Vi är medlemmar i Swedish Rental och Hyres kedjan, dessa hjälper oss med information om ändrade lagar och regler gällande branschen. Det är också en möjlighet att påverka myndigheter och beslutsfattare.
Certifikat Rentalföretagen
Certifikat Sigill
Certifikat AAA
Certifikat Bris
Certifikat Sbcert
Certifikat SOS Barnbyar